Valitse oikea online-peli

Netti on pullollaan erilaisia pelejä, voisi jopa sanoa, että valinnanvaraa on liikaakin, varsinkin aloittavalle pelaajalle.

RTS – Real Time Strategy

Jos olet kiinnostunut enemmän toiminnallisista peleistä, ja haluat pelata toista pelaajaa vastaan, kannattaa kokeilla RTS–pelejä, joita pelataan reaaliajassa verkon yli. RTS (Real Time Strategy) on strategiapeli, jonka pelaamista kutsutaan myös elektroniseksi urheiluksi, eli e-Sportiksi. RTS-turnaukset pelataan yleensä 1 vastaan 1 -muodossa, ja tavoitteena pelaajilla on taisteluiden kautta tuhota vastustajan joukkoja, ja tämän rakentamia rakennuksia. Strategia pelissä muodostuu kartanhallinnan ja tiedustelun kautta, kun pelaaja pyrkii ennakoimaan vastustajan liikkeet, ja toimimaan nopeasti estääkseen hyökkäykset. Suosituimmat e-Sport-pelit ovat kautta aikojen olleet StarCraft sekä World of Warcraft, joiden suosio johtuu pelitekniikan nopeasta omaksumisesta.

MOBA – Multiplayer online battle arena

Viimeisin markkinoille hurjaan suosioon noussut pelilaji on MOBA-pelit (Multiplayer online battle arena), jossa vastakkain ovat kaksi joukkuetta, ja strategiana on tuhota vihollisen tukikohta, sekä puolustaa omaansa. Turnauksissa on viiden hengen joukkueita, ja kullakin pelaajalla on oma sankarihahmo, jota pelaaja ohjaa. Hahmoilla on erilaisia ominaisuuksia, jotka määräävät niiden peliroolin. Pelin edetessä näiden hahmojen ominaisuudet ja kyvyt paranevat, ja rahalla voi ostaa uusia esineitä, jotka vahvistavat hahmoa entisestään. Jos oma sankarihahmo kuolee, hänen pitää odottaa jonkun aikaa, ennen kuin voi taas liittyä peliin takaisin. Yhdenkin pelaajan hahmon kuolema tekee joukkueesta haavoittuvan, jolloin vastustajalla on mahdollisuus iskeä. MOBA-pelit soveltuvat erityisesti niille pelaajille, jotka haluavat kokea tiimihenkeä pelatessa. Onnistumisen, ja voiton ilo on paljon palkitsevampaa kokea yhdessä muiden pelaajien kanssa kuin yksin.